Loimulaiset pienyrityksissä

Artikkelin kirjoittajat työskentelevät vientiä tekevissä PK-yrityksissä. Markus on töissä KaukoInternational Oy:llä, viemässä suomalaisten yritysten energia- ja ympäristöteknologiaa maailmalle. Miiro on töissä Soil Scout Oy:llä, joka kehittää ja valmistaa langattomia ja huoltovapaita maaperän mittausjärjestelmiä.

Epätyypilliset työsuhteet/polut työelämään, vaihtuvat roolit, polveilevat urat ja paikallinen sopiminen tuntuvat olevan enemmän se uusi normaali mitä kohti menemme. Työehdot ja niiden merkitys TES:ien, KV-TES:ien, henkilökohtaisten työehtosopimusten ja työlain kautta ovat toki meille tuttuja aiemmista työpaikoista ja liiton toiminnasta. Markus toimi aiemmin Rambollin luottamusmiehenä ja me molemmat olemme toimineet aiemmin Ympäristöasiantuntijoiden keskusliiton valtuustossa ja hallituksessa ja Miiro kuluneella kaudella Loimun hallituksessa ja valtuustossa. 

Nykyiset työpaikkamme eivät ole tällä hetkellä minkään työehtosopimuksen piirissä, joten työehdoistamme sopiminen on hyvin paikallista ja jopa henkilökohtaista. TESit kuitenkin toimivat meilläkin taustana ja ajatuksia tuomassa erityisesti työsopimuksia tehdessämme. 

Valitettavasti meillä ei ole valmiita ratkaisuja siihen miten valmistavan teollisuuden tai palvelualan eli SAK:laisten työntekijöiden pitäisi neuvotella työehdoistaan. Meillä on kuitenkin paljon annettavaa siihen, miten meidän itsemme kaltaiset työntekijät ovat monissa rooleissa työn tekemisen, työn antamisen ja työn luomisen parissa, kuten moni muukin loimulainen tai akavalainen. Meille tärkeää on tehdä merkityksellistä ja mielenkiintoista työtä sekä olla osa hyvää työyhteisöä. Haluamme omalla osaamisellamme olla myös varmistamassa että tämä on jatkossakin mahdollista.

Yksin ei aina pärjää, vaan apua ja tukea on hyvä löytää ja saada helpolla. Loimulla on keskikokoisena ja notkeana liittona mahdollisuus mukautua ja vastata jäsenistön muuttuvaan tarpeeseen. Tarve työpaikkakohtaisille ja henkilökohtaisille palveluille ja vertaiskokemuksille kasvaa ja sitä myös Loimulla pitää olla.

Tarvitsemme jatkossakin liittoa, mutta eri tavoilla ja ehkä jopa enemmän. Aloitetaan se työ nyt.

Tuukkanen Markus (MMM, limnologi,lliiketoiminnan kehitysjohtaja) ehdokasnumero 60
Jääskeläinen Miiro (MMM, maaperäasiantuntija) ehdokasnumero 45


Anna äänesti! Täältä löydät kaikki Kipinän ehdokkaat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: