Mikä ihmeen Kipinä?

Kipinä syntyi ammattiliitto Loimun alkutaipaleella, kun joukko edellisten kolmen liiton aktiiveja halusi ryhtyä rakentamaan parempaa työelämää kaikille, sektorista, työsuhteen laadusta ja omasta tilanteesta riippumatta. Kipinän esikuvana on toiminut Luonnontieteiden Akakteemisten liiton ryhmä ”Luonnontieteilijät muuttuvassa työelämässä”. Perinteisesti liittojen vaalilistat ovat jakautuneet joko ammattiryhmän, työnantajasektorin tai poliittisen taustan mukaan. Nykyaikana työ on kuitenkin pirstaloitunut ja samalla sektorilla ei välttämättä työskennellä kovin pitkään. Meitä yhdistää juuri aate toimia työelämän uudistajina ja siihen työhön tarvitaan ihan kaikkia, kaikenlaisilta taustoilta.

Kipinäläisten visio on avoin, rohkea ja nykyaikainen ammattiliitto, joka ajaa joustavaa ja mukautuvaa työelämää.

Työelämä on murroksessa ja työntekijöitä tarvitaan lisää samalla kun paineet yhdistää opinnot, perhe, harrastukset, omaisten hoito ja luoda sopivat innovaatiot puskevat päälle. Kipinäläiset haluavat olla luomassa näihin ratkaisuja.

Millainen on muuttuva työelämä? Miten liitto voi tukea jäseniä muutoksen edessä? Miten eletä jatkuvassa kiireessä ja paineessa? Miten selvitä pätkätöistä ja jatkuvasta itsensä kehittämisestä? Miksi työnantajilla ei ole isompaa vastuuta työntekijöiden hyvinvoinnista? Miten startupit ja kevytyrittäjyys suhtautuvat perinteiseen työelämämalliin? Miten perheen ja työn yhteensovittaminen toimii uudessa työelämässä? Miten jaksaa pitkät työurat loppuun saakka?

Nämä ja monet muut kysymykset ovat toimineet kipinänä päästä vaikuttamaan Loimuun sekä yleisesti työelämään. Me uskomme, että hyvän työelämän edellytyksenä on yhteistyö kaikkien sektorien välillä, jossa tunnistetaan erilaiset tarpeet eri elämäntilanteissa. Kun työntekijät pysyvät terveinä ja tyytyväisinä työelämään, myös työurat pitenevät. Lue vaaliohjelmastamme lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: