Merli Juustila – Ehdokasnumero 42

Hei, olen vantaalainen ilmakehätieteilijä (FM), roolipelaaja, larppaaja, kahden lapsen äiti ja geneerinen nörtti. Olen toinen Kipinän vaalipäälliköistä ja olen toiminut menneen kauden Loimun valtuuston puheenjohtajana.

Aloitin opinnot tähtitieteestä, josta vaihdoin eksoplaneetat aerosoli- ja ympäristöfysiikkaan kandin jälkeen, kun halu ymmärtää ensin omaa planeettaamme kasvoi liian isoksi.

Kiinnostuin jo opiskeluaikana vaikuttamisesta ja osallistuin hallinnon kaikilla eri tasoilla opiskelijavaikuttajan arkeen. Tutuksi tulivat niin tiedekuntaneuvostot kuin ylioppilaskunnan hallitus, jossa vastasin järjestöistä ja tuutoreista. Täältä tie vei Ympäristöasiantuntijoiden keskusliittoon, jossa työskentelin vajaa 4 vuotta opiskelija-asiainhoitajana. Tällöin sain laajan käsityksen ammattiliittotoiminnasta ympäri Suomea, katsauksen keskusjärjestö Akavaan Akavan opiskelijoiden kautta sekä aidosti pääsin auttamaan ihmisiä työelämäasioissa.

Sitten tie veikin takaisin yliopistolle jatko-opintojen pariin. Teen väitöskirjaa energialähteiden riskeistä ilmakehätieteiden keskus INAR:ssa. Olen kehittänyt fyysikoiden työelämäopintoja ja luennoin tätä edelleen. Olen myös toiminut Future Earth Suomen tiedesihteerinä ja järjestin pari vuotta sitten Tiedemarssi – March for Science -tapahtuman, jossa marssittiin tieteen ja oikean tiedon puolesta, vaihtoehtofaktoja vastaan.

Nyt olen toiminut Loimun valtuuston puheenjohtajana menneen kauden. Työ on vasta alussa ja haluan olla mukana tekemässä Loimusta saavutettavampaa ja nykyaikaisempaa ammattiliittoa, joka osallistuu myös aktiivisesti työelämän kehittämiseen.

Tällä hetkellä näen isona ongelmana työelämäkeskustelun mustavalkoisuuden. Asiat eivät ratkea kärjistämällä niitä lisää vaan peräänkuullutan aitoa yhteistyötä ja ratkaisukeskeisyyttä. Nyt ei tarvita lisää rajoja, vaan tämän hetken tilanne koronan ja ilmaston kannalta on niin hälyyttävä, että asioita pitää saada tapahtumaan heti. Nyt on aika aidosti purkaa tukiviidakkoa, panostaa työhyvinvointiin ja ymmärtää sekä ihmisten että työelämän erilaiset tarpeet.

Vapaa-ajan käytän harrastusten ja mökkeilyn parissa. Harrastan larppausta, roolipelaamista, historiallista tanssia sekä tapahtumien järjestämistä. Vuonna 2020 toimin roolipelifestivaali Ropeconin pääjärjestäjänä. Puhun vahvasti inklusiivisuuden, turvallisen tilan ja syrjimättömän pelikulttuurin puolesta. Olen kirjoittanut useita liveroolipelejä eli larppeja ja ollut mukana järjestämässä niin pieniä kuin isoja pelejä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: